Köp – Beställning

Görs via vår webshop eller via e-post info@konstexposhop.se eller telefon 070 744 25 92.

Kvitto

Orderbekräftelse tillsammans med kontoutdrag fungerar som kvitto vid e-handel enligt konsumentverket.

Leverans och fraktvillkor

Vi lagerhåller inte alla produkter för att hålla nere priserna och lagerkostnader. Normal leveranstid för lagerförda produkter är 1-4 arbetsdagar. Normal leveranstid för ej lagerförda produkter är 1-4 veckor.

Fraktpriser

Leverans sker primärt med Postnord och till närmaste utlämningsställe om inget annat är överenskommet. Fraktavgift är SEK 99 (exkl. moms). Ytterligare fraktavgift på beställningar med verklig eller volymvikt över 15 kg kan tillkomma som då faktureras separat.

Avisering

Ordrar som skickas som paket aviseras på två sätt; dels skickas en föravisering med kollinummer som går att spåra per e-post. Om du har angett ett mobilnummer i samband med beställning får du ett SMS i samma sekund som paketet kommit till ditt närmaste postombud. Om du inte angett ett mobilnummer kommer det en brevavi till dig dagen efter ditt paket anlänt. Du sparar alltså 1 dag leverans om du anger ett mobilnummer.

Köpinformation

Priserna anges inkl. moms men kan även ses exkl. moms. Vid beställning får du en orderbekräftelse via e-post. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från oss. Ingångna avtal och villkor mellan säljföretag och köpare kan sägas upp av säljföretaget med omedelbar verkan utifrån ändrade transportkostnader, valutakostnader, valutakurs eller prisändringar hos producenter och leverantörer. Säljföretaget friskriver sig från skrivfel. Vid fel kontaktar vi kund och informerar om korrekt pris. Kunden har då rätt att avbeställa.

Transportskada

Om du vid mottagande av försändelse ser skada på emballage är det viktigt att förpackningen inte öppnas och att transportskadan omgående anmäls till speditören som lämnat ut ditt paket, alternativt till utlämningsstället och att det görs skadeanmälan! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat försändelsen och skadan är så att den kan hänföras till transportföretagets hantering skall du då kontakta dem, dock senast inom 7 dagar.

Returer

Som konsument har du enligt Distansavtalslagen, under vissa förutsättningar rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar, från den dag då du tog emot varan. Ångerrätten gäller endast då varan är i väsentligen oförändrat skick. Ångerrätten gäller inte om försegling är bruten. Ångerrätten gäller ej för företag. Inköpet skall styrkas med inköpskvitto (ordererkännande) eller faktura. Vid åberopande av öppet köp återbetalas hela summan för ordern, dock betalar alltid kunden för returfrakten. Retur mot postförskott godtages ej. Kontakta oss via e-post, info@konstexposhop.se, innan ni skickar tillbaka en vara.

Avbeställning

Det är inte möjligt att avbeställa order efter att den blivit expedierad. Avbeställning skall alltid ske via epost och en bekräftelse ska mottagas för att avbeställningen skall gälla. Vid retur står köparen själv för returfrakten.

Betalning

1. VISA / MasterCard

I vår e-handelskassa kan du betala med både Visa och Mastercard och du kan enkelt välja att spara dina kortuppgifter. Enkelt, tryggt och tidssparande. Du slipper att krångla med kortsiffror nästa gång du handlar. Betalningen debiteras i samband med din order.

2. Faktura 39:-

Ecster erbjuder privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 39 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

3. Delbetalning

Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig. Och du väljer själv hur stor kontokredit du vill ha. Vill du höja kreditgränsen gör du det snabbt och enkelt – och får svar direkt. Självklart kan du slutbetala hela beloppet när som helst utan några extra kostnader

Tänk på att om du en gång delbetalat via Ecster kan du använda samma kontokredit även nästa gång du handlar.

4. Förskottsbetalning

Du kan välja att betala med förskottsbetalning till vårt BG-konto.

5. Betalning hos KONSTEXPO

Om du hämtar hos oss och inte betalt direkt på hemsidan kan du betala kontant eller med Swish hos KONSTEXPO i Saltsjö-Boo.

Personuppgifter

KONSTEXPO är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss.
Dessa uppgifter kan användas för att ge dig information från KONSTEXPO samt för nyhetsbrev och andra marknadsföringsändamål. Inga uppgifter lämnas vidare utan används endast utav KONSTEXPO. Vill du rätta till några uppgifter eller bli borttagen ur registret är det bara att kontakta oss.

Övrigt

Vid diskussion kring Fine Art printing används olika termer och uttryck. Vi försöker vara konsekventa med de uttryck vi använder på vår webbsida, men följande uttryck beskriver eller försöker beskriva även våra produkter och tjänster:

canvastavla, canvasfoto, canvastryck, fotocanvas, tryck på fotopapper, trycka foto, tryck på canvas, tryck på duk, tryck på målarduk, papperstryck, reproduktioner på duk, reproduktioner på papper, gicléetryck, giclée, fine art tryck, fotokonst, fototryck, kliche, klichetryck, grafik, moderna litografier, framkalla foton på duk, fotoframkallning på papper, tryck på akvarellpapper, tryck på kartong, tryck på plåt, tryck på glas, tryck på plast, tryck på aluminium